SARI
 
SISUKAS

 
   ******************
 
   Etusivu      Kuntavaalit 2017
/>
TEKOJA - EI VAIN SANOJA
 
 
 
PALKASTA TOIMEENTULEVIEN ÄÄNI KUULUVIIN: Palkasta toimeentulevien ääni pitää saada kuuluviin kaikessa päätöksen teossa. Verokuormaa ei saa enää kasvattaa, vaan valtion ja kunnan tulee löytää muita keinoja verotulojen kartuttamiseksi kuin palkansaajien vyön kiristys.
 

IHMISARVOINEN VANHUUS: Jokaisella ikäihmisellä on oikeus ihmisarvoiseen elämään elämänsä loppupuolella. Riittävä hoitohenkilökunta ja laadun valvonta takaa vanhukselle hänen tarvitseman huolenpidon elämän loppuun asti.

 
PERHEIDEN HYVINVOINTIA JA TERVEYTTÄ EDISTETTÄVÄ : Jokainen lapsi tarvitsee turvallisen, terveen ja tasapainoisen lapsuuden. Kodinhoitajien saamista on helpotettava ja niiden määrää on lisättävä, jotta lapsen kasvu turvallisissa ja tasapainoisissa olosuhteissa saadaan taattua ja huostaanottojen määrää vähennettyä. Lapsille tulee olla tarjolla myös edullisia harrastuksia, jotka ovat helposti tavoitettavissa esim. lähikouluissa, jotta jokainen lapsi voi kokea onnistumisen iloa. Vähävaraisten, talousahdingossa ja syrjäytymisvaarassa olevien perheiden lapsille tulee tarjota harrastusseteleitä kohtuuhintaisiin, helposti tavoitettaviin harrastuspaikkoihin, uimaseuroihin, salibandyyn, jalkapalloon, yleisurheiluun, soitonopetukseen jne.


TASAPUOLISTA TERVEYTTÄ KAIKILLE: Terveyspalvelut siirtyvät maakuntahallintoon, mutta meidän oululaisten on pidettävä puolemme, jotta iästä ja tulotasosta riippumatta kaikki saavat tasapuolisesti palvelut. Palveluiden on oltava saatavilla vähintäänkin suurimmissa aluekeskuksissa kuten Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulunsalossa ja ainakin kaksi kertaa viikossa Yli-Iissä ja Ylikiimingissä. Lisäksi edelleen on aluekeskuksen mentävä rako kantakaupungin pohjoisosassa Kaijonharjussa tai Ritaharjussa, joka tulisi toteuttaa.


ELINVOIMAISET KYLÄT: Oulun kylät on pidettävä elinvoimaisina. Kylien elinvoimaisuutta pitää tukea mahdollistamalla lisärakentaminen kyläalueilla, mahdollistettava kylillä annettavat palvelut, neuvolat, kirjastoauto, lähikoulut.

 

TIIVISTYVÄ KAUPUNKIRAKENNE-TOIMIVA JOUKKOLIIKENNE – TIE RAITIOVAUNULIIKENTEELLE: Kantakaupungin rakennetta on tiivistettävä, jotta joukkoliikenne voidaan saada entistä paremmaksi ja toimivammaksi. Raitiovaunuliikenne Oulussa ei ole mahdottomuus ja se on pidettävä mielessä tulevaisuuden Oulua kehitettäessä. Haluan olla kyydissä, kun ensimmäistä virallista raitolinjavuoroa ajetaan Oulussa.  


OSALLISUUS TEKOIHIN: Valtuustoaloitteita ja talousarvioaloitteita reilut 20: Mm. Pyörätiet Alakylään, Haukiputaan hautausmaa alueen liikenne turvallisuus, Kellon kauppakeskuksen alueen liikenteen selkiyttäminen, Rajakylän ja Kaijonharjun terveyskeskuksien säilyttäminen, lisäkoulu pohjois-Ritaharjuun.  Lähikoulujen ja paikallislukioiden säilyttäminen kouluverkkoäänestyksissä mm. Salonpään ja Jokirannan koulut ja Haukiputaan ja Kiimingin lukiot. Aloite koulukiusaamisen käsittelyn yhtenäisestä mallista Oulun kouluille.